Ara

Okulumuzda Velilerimize Rehber ve Psikoloji Danışman Burak AKSAKAL tarafından "Okul Başarısında Ailenin Rolü ve Zaman Yönetimi"  konulu seminer verilmiştir.

Ara

Okulumuzda 5 , 6 , 7 ve 8.sınıflara yönelik Deneme sınavı yapıldı.

Ara

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır.Okulumuzda bu bilinci sağlamak amacıyla yerli malı haftası kutlanmıştır.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul aile birliği genel toplantısı 19/12/2023 tarihinde saat 15:00 da okulumuz kütüphanesinde velilerimizin yüksek katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda eğitim öğretim kalitesinin artırılması için yapılacaklar, öğrencilerin devam-devamsızlık durumları , beslenmeleri ile ilgili bilgi alışverişi yapıldı.

Okul Müdürü Ramazan SALİ Başarının  artması için okul ve veli iş birliğinin önemi anlatıldı.

Eğitim paydaşlarına düşen görevler belirtildi.Velilerinde görüşleri alınarak eğitimde kalitenin arttırılması için velilerin sık sık okula gelmeleri ve öğretmenlerle işbirliği içinde olmalarının eğitimde başarı getireceğini belirti.

Ara

“Egzersiz yap, zinde kal” sloganı ile  sabahları ilk derse başlamadan önce beden eğitimi öğretmenimiz Ahmet Arif MEMİŞ'in farklı yaş seviyelerine uygun hazırlamış olduğu egzersizlerle öğrencilerimiz güne daha zinde başlamaktadır.

Sabah Egzersizleri  ile öğrencilerimizin;

• -Hareketi seven,
  • -Egzersizin sağlıklı yaşamdaki önemini kavrayan,
  • -Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı olan,
  • -Sporu hayatının bir parçası haline getiren,
  • -Daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayan,
  • -Özgüveni yüksek, sosyal ve disiplinli bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.

Ara

Batman ölçme değerlendirme merkezi tarafından 8. sınıflara yönelik hazırlanan deneme sınavı okulumuzda uyguladık.

Ara

Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan Halk Oyunları öğretmenimiz Sertip TAŞ tarafından okulumuz öğrencilerine halk oyunları kursu verilmektedir.Bu kurs kapsamında öğrendikleriyle belirli gün ve haftalarda ekip olarak gösterilerde yer aldılar.

Ara

Geleceğin büyükleri olan çocuklara yeşili sevdirmek,korumak ,bilgilendirme ve fidan dikmenin önemini anlatmak amacıyla okulumuzda Beşiri İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından verilen fidanları okulumuzun bahçesine diktik.

Ara

Okulumuzda Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanımız Burak AKSAKAL tarafından 5 , 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilere akran zorbalığı ile ilgili seminer verilmiştir ve lise türleri ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

Kullanım ömrünü tamamlamış ve/veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılamayacak duruma gelmiş olan pillere, atık pil diyoruz. Atık hale gelmiş pillerin onarılarak tekrar kullanımı mümkün değildir.

• Atık piller evsel atıklarla karıştırılmamalı ve kesinlikle çöpe atılmamalıdır.
  • Atık piller ateşe, su kaynaklarına atılmamalı ve toprağa gömülmemelidir. Aksi taktirde pilin dış kabı zamanla delinerek içindeki metaller ve kimyasal maddeler toprağa ve sulara karışabilir.
  • Atık piller evlerinizde ayrı biriktirilerek, atık pil toplama kutularına atılmalıdır.

Bu kapsamda okulumuzda Atık Pil Toplama kampanyası başlatılmıştır.Okulumuzun girişine koyulan kutularda bu piller biriktirilmektedir.

Ara

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca Kabul edilmesi ile birlikte insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, 10 Aralık tarihini "Dünya İnsan Hakları Günü" olarak kutlamaktayız.

İnsan hak ve hürriyetlerinin önemini anlatmak için 10 Aralık ile başlayan hafta ülkemizde ve bütün dünyada "İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır.

“İnsan hakları uygar yaşamın temelidir, çağımızın değeridir, güvencesi demokrasidir.” Mustafa Kemal Atatürk

Batman Fen Lisesi ,

Fatma Aliye Fen Lisesi ,

Batman Sosyal Bilimler Lisesi ,

Batman Anadolu Lisesi ve

Türk Telekom Anadolu Lisesini ziyaret ettik.

Öğrencilerimiz liselerin başarıları, yaptıkları çalışmalar, okulların sosyal ve fiziki koşulları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Ziyaret ettikleri okulların öğrencileri ile sohbet etme ve soru sorma imkanı bulan öğrencilerimiz liseleri daha iyi tanıyarak, sınava yönelik çalışmalarını daha bilinçli ve istekli sürdürme fırsatı elde ettiler. Bu gezi öğrencilerimizin hedeflerine ulaşma motivasyonlarını arttırarak süreci daha iyi yönetmelerine hizmet edecektir.

Ara

2023 yılı Kasım ayı için ayın öğrencileri belirlenen kriterlere göre seçildi ve belgeleri öğrencilere törenle sınıf öğretmenleri tarafından verildi.

8.sınıf öğrencimiz Yusuf Berken İREL Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 1.denemede İlçede 1.  ,İlde 22. olmuştur.2.denemede de İlçede 2. ,İlde 121. olduğu için öğrencimize başarılarının devamını dilendi ve forma hediye edildi.

Ara

Okulumuz öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak amacıyla okul bahçesinde ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir. Diktikleri ağaçların bakımını da üstlenecek olan öğrencilerimiz ağaçlarını diktikten sonra can suyu verdiler. Bu etkinlik sayesinde öğrencilere çevre ve doğa sevgisi aşılamak hedeflenmektedir.

Kas

"100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği" mottosuyla düzenlenen ‘Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali’ni öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik.
Bu yıl ilki düzenlenen festivalde; her bölgemizden yedi şehrimizin lezzet ve el sanatları Batmanlılara buluşturuluyor.Öğrencilerimizle birlikte standları gezdik ve yemek yedik.