Nis

2024 yılı Mart ayı için ayın öğrencileri belirlenen kriterlere göre seçildi ve belgeleri öğrencilere törenle sınıf öğretmenleri tarafından verildi.

Ayrıca çocuklara ormanların önemini öğretmek için "ORMAN HAFTASI" kutlandı.Hafta boyunca ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatıldı.

Mehmet Akif Ersoy şiir okuma yarışmasında birinci ve üçüncü olan öğrencilerimize hediyeleri verildi.

Mrt

LGS sınav başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında başlamıştır.

Mrt

Yunus Emre Ortaokulu olarak her ay 5. 6. 7. ve 8.sınıf öğrencilerimize yaptığımız denemelere Bursluluk sınavı yaklaşırken hazırlık olması amacıyla son gaz devam ediyoruz.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz psikolojik danışmanı Burak AKSAKAL tarafından okulumuz 5-6-7 ve 8. Sınıflarında tüm öğrencilerimize yönelik olarak Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık Semineri gerçekleştirildi.

Mrt

Yunus Emre Ortaokulu psikolojik danışmanı Burak AKSAKAL tarafından 5-6-7 ve 8. sınıflarımızdaki tüm öğrencilere yönelik olarak Atılganlık Becerileri Eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Mrt

E-Twinning projesi kapsamında okulumuz öğrencileri atık plastik toplama kampanyası başlatmıştır.

Projedeki öğrenciler tarafından atık plastik toplama kampanyası hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ve sınıflara broşür dağıtıldı.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili okulumuzda kutlama töreni düzenlenmiştir.

12 Mart M.Akif ERSOY ve İStiklal Marşı ile ilgili ilçede yapılan yarışmada okulumuz öğrencilerinden Avzem KEZER şiir dalında 1.ci olmuştur.

Mrt

Deyimler ve atasözleri ,dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtır.Bu bağlamda,okulumuzda öğrencilere dil unsunlarını tanıtmak ,anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmek amacıyla "Anlat Bakalım" etkinliği yapılmıştır.

-İlk olarak öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

-Öğrenciler öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar.

-Daha sonrası yapılan bu etkinlikler panomuzda sergilendi.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Mrt

Batmanda 17 ortaokul arasında Yunus Emre Ortaokulu olarak 4.olduk.Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

2024 yılı Şubat ayı için ayın öğrencileri belirlenen kriterlere göre seçildi ve belgeleri öğrencilere törenle sınıf öğretmenleri tarafından verildi.

Mrt

Afet Farkındalık Yılı kapsamında öğrencilerde farkındalık ve bilinç oluşturma, ülkemizi tehdit eden afet risklerine karşı temel davranış ve becerilerini kazandırmak amacıyla öğrencilere deprem öncesi ,deprem sırası ve deprem sonrası ile ilgili videolar izletildi.

Şbt

Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin oluşturulması ,verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi ,kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için verginin öneminin vurgulaması amacıyla okulumuzda tören düzenlenmiştir.

Şbt

Okulumuzda öğrencilere olası bir deprem sırasında nasıl davranılması gerektiğini,neler yapması gerektiğini öğretilmesi amacıyla deprem tatbikatı yapılmıştır.Önce sınıflarımızda deprem öncesi ,deprem sırası ve deprem sonrası ile ilgili videolar izletildi daha sonra tatbikat uygulandı ve program gerçekleştirildi.

Ock

Gazzedeki yaşanan olaylar nedeniyle Yunus Emre Ortaokulu olarak öğrencilerimize karnelerimizi dağıttık ama içimizdeki buruklukla.

En temel hakları olan eğitimden yoksun çocuklar yaşam mücadelesi veriyor.Gidebilecekleri bir okulları kalmayan ,öğretmenleri , arkadaşları vefat eden çocuklar..

Bu yüzden öğrencilerimiz karnelerini Gazzedeki çocuklara ithaf aldılar.

Tören sonunda Din Kültür öğretmenimiz Nurmuhammed TÜRKAN ve öğrencilerimizle birlikte "Karanlığın ortasında patlayan bir güneş gibi" adlı Gazze ezgisi söylendi.